Egy maroknyi, nem véletlenül csak ennyi! A dió hasonlít az agyvelőre és tudjuk róla, hogy segíti az agyműködést. (Érdekes megfigyelés, hogy van összefüggés a zöldségek / gyümölcsök / magvak külalakja és a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásuk között.) Pontosítok: a dió segíthet a memória frissességének megőrzésében, javítja a koncentrációs képességet és felturbózza az agy „műveleti sebességét” is. Egy maroknyi – ez az ideális napi adag. Akár minden nap vagy kétnaponta ehetsz belőle ennyit. Tudtad, hogy ha gyümölcsök mellé eszed, akkor megelőzheted a vércukoringadozást? Tehát ha eddig azért nem ettél almát, mert attól csak éhesebb lettél, próbáld ki dióval! És miért kell a maroknyi aranyszabály? Mogyoró, diófélék, mandula: nagyon jótékony hatásúak, de egyszerre csak keveset egyél belőlük, különben pillanatok alatt több száz kalória csúszik le velük a gyomrodba. Energiatartalmuk 500 és 700 kcal között van száz grammonként, ami egy ebéddel vetekszik! Hogy miért jó, ha rendszeresen eszel olajos magvakat? Számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaznak, sok bennük a rost (amiből amúgy is a kelleténél kevesebbet eszünk), hasznos, jó zsírsavakat tartalmaznak és van bennük néhány olyan összetevő, amelyek együttesen csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ha magában nem szereted, akkor szórd a reggeli müzlidbe vagy a salátád tetejére, serpenyőben megpirítva a dió csodás feltét krémlevesekhez, vagy csak sajt és gyümölcs mellé uzsonnára (kalóriára megint vigyázni, a sajt is elég energiadús!!!)
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.