Ha otthon vagy a gyerekekkel, akkor most napi 5 étkezést kell megoldanod. Igen 5 étkezést: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Ha követed a napirendet, akkor ezek kb. mindig ugyanabban az időben legyenek! Fontos, hogy olyan ételeket főzz, amit az egész család szívesen fogyaszt, nincs arra lehetőség, hogy mindenki óhaját-sóhaját kiszolgáld és az alapanyagokkal is takarékoskodni kell. Készíthettek közösen heti menüt, megbeszélhetitek egy hétre előre, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból mi is kerüljön az asztalra. Így jó eséllyel szívesebben megeszi mindenki, amit kap. Ebből készíts táblázatot, tedd ki hűtőmágnessel a hűtőre (úgy, mint az iskolai, óvodai hirdetőtáblán.). A gyerekeket is vond be a főzésbe, ételkészítésbe. Ha éppen nem kapkodsz, remek közös program lehet belőle. Az is fontos, hogy ne az időfaktor legyen az egyetlen szempont: nem ehettek egész héten tésztát vagy virslit, legyen változatos a menü, sok zöldséggel!
Nézd át a hűtőt, kamrát! Nézd meg, mik a legközelebbi lejáratú vagy gyorsan romló termékek, azokból főzz először, azokat használd fel leghamarabb. A mélyhűtőben raktározott dolgokat hagyd későbbre. Minden maradékot használj fel. A szikkadt kenyérből, zsemléből én például bundáskenyeret sütöttem, mert azt nem ették volna már meg a fiúk, így viszont gyorsan elfogyott (mellé zöldség, paradicsom!). Másik alkalommal melegszendvics készült a kétnapos kenyérből.
A kisétkezés (tízórai, uzsonna) néha mehet játék közben is. Például zöldséghasábokkal (répa, uborka, paprika) vagy szeletelt gyümölcsökkel is kínálhatod a családtagokat. A kicsik így szívesebben megeszik. Ha este van időd, süthetsz egy tepsi zabpelyhes kekszet vagy valamilyen sós (sajtos, túrós) ropogtatnivalót (rudat, pogácsát), azokat beoszthatod több napra, fémdobozban sokáig elállnak.

 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.