Emlékszel még a Hippolyt, a lakáj című filmnek arra a jelenetére, amikor a főszereplő annyira szereti a hagymát, hogy a szigorú diéta ellenére is mindent megtesz azért, hogy újhagymát ehessen? Na, hát ez akár én is lehetnék, annyira szeretem az újhagymát (de tulajdonképpen minden másféle hagymát is).Ezt a zöldséget már nagyon régóta nagyra becsülik, és használják orvoslásra is (na meg persze a fokhagymát vámpír űzésre ). Elsősorban a kolera és pestisjárványok idején megelőzésre használták, mert úgy gondolták, hogy aki elegendő hagymát fogyaszt, azt nehezebben dönti le a ragály.A hagyma gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, található benne többek között A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas.illetve sok rost. Az újhagymát leginkább az alábbi receptekben érdemes felhasználni
- tojáskrém
- tonhalkrém
- újhagymával marinált csirkemell
- újhagymás pogácsa
- krumplisaláta
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.