Blog
Mindenki, aki tevékenykedik a konyhában, általában tisztában van azzal, hogy a fagyasztó nagyon jó barátunk! Persze sokan esnek abba a hibába, hogy bedobnak mindent a jégszekrénybe, aztán egy hatalmas káosz keletkezik odabent, ami végül oda vezet, hogy az élelmiszerektől fájdalmas búcsút kell venni, sőt, még a hűtőszekrény teljesítménye is csökkenhet.
Emiatt is érdemes tudatosan és tervezetten használni a fagyasztót, hiszen rengeteg féle élelmiszer tárolható benne, persze nem mindegy, hogy hogyan és meddig. A télre készülve érdemes a szezonális alapanyagokat beszerezni és lefagyasztani, hiszen nemcsak a kínálat lesz kevesebb, hanem sajnos az áruk is folyamatosan megy fel…
Fontos alapszabályok:
- szerezz be jól zárható és feliratozható zacskókat, edényeket, és olyan tollal írj rájuk, ami tartós, és nem kopik le
- nem akkor kell élelmiszert fagyasztani, amikor már romlás közeli állapotban van…ha tudod, hogy pl. a maradék hús, amit ebédre csináltál, biztosan nem fog elfogyni, akkor azonnal fagyaszd le
- ne ess túlzásba: ha túlterheled a fagyasztót, nem fogod átlátni a rendszert, és csak hónapok múlva fogsz megtalálni élelmiszereket, amit így ki kell majd dobnod
- porciózz: inkább kisebb adagokat fagyassz, mintsem hatalmas darab húsokat, kenyereket, hiszen nem tudhatod előre, hogy éppen hány emberre kell majd főznöd
- sokszor az is fagyasztható, amiről nem is gondolnád: ha elbizonytalanodsz, kutass a neten, valószínűleg találsz majd valamilyen okos praktikát