Légy tudatos az ünnepek alatt is!

Na persze nem arra kérlek, hogy pont a karácsony alatt kezdj fogyókúrába (természetesen, akinek egészségi indoka van erre, az egy másik eset). Viszont attól még, hogy karácsony van, nem kötelező túlsúlyt felszedned, és mindezt megmagyarázni azzal, hogy “jaj hát ezek az ünnepek meg a vendégségbe járás tudod milyen!”.

Minden étel és ital, amit a testednek adsz, az a saját döntésed, karácsonykor is! Ha úgy érzed, hogy már kippukadsz még egy szelet diós bejglitől, nyugodtan mondhatsz nemet rá a vendégségben (és például arra kérni a vendéglátót, hogy csomagolja el neked másnapra).

Az ünnepek alatt is figyelj oda, hogy:

- ne étkezz egyhangúan, ugyanúgy legyen változatos, színes az étrended (nem kötelező egy hétre elegendő töltött káposztát készítened és csak azt enned).

- részesítsd előnyben a könnyű, fehérjedús húsokat, halakat (figyeld az akciókat, halakban ilyenkor a legtöbb bolt próbál kedvező ajánlatot nyújtani).

- ne süss egy hadseregnek is elegendő süteményt, mert könnyen meglehet, hogy napokig “rá fogsz járni”.

- legyen egy kijelölt időpontja a sütizésnek (pl. délután, egy tea mellé), a nap többi részében pedig ne legyen az asztalon a sütemény, hanem pakold el.

- az edzőtermek lehet, hogy bezárnak az ünnepek alatt, de sétálni mindig lehet, és még ingyen is van 

A kisétkezésekre és nassolásokra is hoztam neked néhány tippet, amivel remélem, hogy tudok segíteni a túlevés elkerülésében.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.