Ne lepődj meg, most "kiugrasztom a nyulat a bokorból"!

Miért kerülhet nyúl a tányérra?
A húsa élettani hatását tekintve egészségesebb sok asztalunkra kerülő húsfélénél.

Jöjjön akkor részletesen mit tud:

- jó fehérjeforrás
- alacsony zsírtartalmú
- ideális a zsírsavaránya: kevesebb telített zsírsav, több a kedvező, telítetlen zsírsav
- alacsony koleszterintartalom135 mg/100 gr (csirke,sertés,marha 220-230mg/100 gr)
- kedvező vitamin- és ásványianyag tartalom: B-vitaminokban (B2, B5, B6, B12) gazdag
- A vitamin a nyúlmájban (antioxidáns, védi szervezetünket a szabad gyököktől)
- alacsony a kalóriatatalma (10 dkg nyúlhúsban 158 kalória)

Számos étrendbe beilleszthető a fogyasztása.

Magas vérnyomásban szenvedőnek is javallott alacsony nátriumtartalma miatt.

S hogy milyen ételek készíthetők belőle?
Idősebb nyúlból érdemesebb levest, pörköltet vagy nyúlpaprikást főzni, a fiatalabb nyúl pedig friss (zöld)fűszerekkel és zöldségekkel bármilyen formában elkészíthető. A házinyúlhoz egyaránt illik a fokhagyma, a feketebors, a rozmaring, a tárkony, a kakukkfű.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.