Blog
Vannak gyümölcsök és zöldségek, amik nemcsak az ízűkkel varázsolnak el, hanem a kinézetükkel is.
Ilyen számomra egy félbevágott lila káposzta, a brokkoli, és az egyik kedvencem: a gránátalma.
A pucolása sokak szerint nagyon körülményes (fehér ruhában és fehér konyhafal mellett valóban nem tanácsos nekiállni) de szerencsére vannak már jó trükkök erre is! Nekem az vált be, hogy a gyümölcsöt, mielőtt felvágom, a konyhapulton alaposan oda-vissza gurítom a tenyerem alatt, így a magok kicsit kipattannak a helyükről, ezután óvatosan négyfelé vágom, majd szó szerint kifordítom a héjából a bogyókat.
Télen gyakran található a polcokon akciósan is, így érdemes ilyenkor lecsapni akár több darabra is.
Tudtad, hogy a gránátalma magjai:
- lassíthatják a szervezetben az öregedési folyamatokat? Nagy mennyiségű antioxidáns és C-vitamin tartalma a sejteid egyik legjobb barátja!
- segíthet gátolni a daganatos megbetegedések kialakulását? Kutatásokból kiderült, hogy például a bőrrák és a prosztatarák kialakuklása ellen is hatásos lehet a fogyasztása.
- csökkentheti a “rossz” koleszterin és a növelheti a “jó” koleszterin szintjét? Rendszeres fogyasztásával a szív-és érrendszeri betegségek elleni küzdelemben is segíthet.
Nálam gyakran kerül zabkása, tejberizs, vagy valamilyen csokis sütemény tetejére, de önmagában is szívesen eszem.